Over mij

Mijn foto
Beste bezoeker! Welkom op mijn digitale portfolio! Mijn naam is Christel Verdaasdonk en ik doe de opleiding van docent beeldende kunst en vormgeving aan de kunstacademie Artez. De komende vier jaar kun je hier mijn ontwikkeling bijhouden. Ook kun je zien wat ik allemaal gemaakt heb tot nu toe! Neem gerust een kijkje!

zondag 13 juni 2010

2D vormgeving

Tijdens deze lessen zijn we op een abstracte en geometrische manier gaan schilderen.
We hebben veel geleerd over compositie en over kleur.

Bij de eerste opdracht was het de bedoeling dat we 5 lijnen over het vel heen trokken (deze lijnen mochten horizontaal, verticaal en diagonaal zijn). Daarna moesten we letters na gaan tekenen (in precies kloppende verhoudingen). Je moest letters in verschillende groottes en in verschillende lettertypes tekenen.
Als je dit gedaan had. Moest je delen zwart en delen wit in schilderen met verf.



Tijdens de tweede opdracht moesten we verschillende lettertjes uitknippen en bij elkaar leggen zodat de zin vormgeving is spelen ontstond. Met deze zin moest je gaan spelen. Je moest dus een compositie gaan bedenken voor de letters. Hierbij moest je ervoor zorgen dat de zin nog leesbaar zou zijn en dat er zo weinig mogelijk wit in het beeld zou zitten. Ook dit schilderij werd zwart wit in geschilderd.



Bij de derde opdracht moesten we zoveel mogelijk rechte lijnen horizontaal en verticaal op het vel zetten. Hierdoor ontstonden vakjes. Deze vakjes moest je gaan in schilderen. Je had hiervoor slechts de kleuren zwart, wit en blauw. Deze kleuren moest je mengen zodat je zoveel mogelijk verschillende kleuren in de vakjes had.



Hierna gingen we een vel verdelen in horizontale en verticale lijnen. In vakjes die ontstonden kon je een diagonale lijn zetten. Ook kon je een halve cirkel in de vakjes plaatsen. Als je dit gedaan had moest je de vakjes in zoveel mogelijk verschillende kleuren in gaan schilderen.



Bij het laatste schilderij, gingen we het vel verdelen in lijnen en vormen. Het was de bedoeling dat je een compositie kreeg waarin vormen tegen elkaar aan stonden. Vorm tegen vorm, je hebt de ene vorm nodig om de andere vorm te kunnen zien. Ook deze vormen moest je gaan in schilderen in verschillende kleuren.



Tenslotte moesten we een leporello maken, waarin we alle opdrachten in het klein nog eens over deden. De bladzijdes van de leporello moesten in elkaar overlopen. Deze leporello kreeg een zwarte kaft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten